The Bridezilla

The Bridesmaid

Posted on: January 22, 2009

October – November 2008:

“Uyai, jadi pengapit aku masa aku kahwin nanti, ye?”. Itulah SMS dari aku kepada Zuraidah, sepupu yang berusia 23 tahun. Belum kahwin.

“OK! Bulan berapa? berapa haribulan?”, dia.

“Bulan tiga tahun depanlah. Weekend cuti sekolah yg hujung. Nanti aku sponsor la baju pengapit kalau kau sudi.”, aku.

“InsyaAllah.”, dia.

Yes! Dah dapat pengapit. Lega.

Disember – Januari 2009:

“Kak Ida, Faizal (teman lelaki Uyai) dah hantar cincin tunang & belanja. Aku kahwin 2 minggu lagi awal dari kau, 7 Mac. Sorry. Tapi aku tetap akan jadi pengapit kau. Jangan risau.”, SMS dari dia.

“Tak apalah.”, aku.

Macam mana ni? Pengapit aku kahwin lagi awal dari aku? Oh, tidak.

Tips:

Pilih pengapit yang tinggal berdekatan. Kalau jemput orang jauh, nanti kena bayar kos penginapan & pengangkutan pula. Huhu~

Advertisements

7 Responses to "The Bridesmaid"

Hhahahaa 😀
Ini kes.. pengapit yang lebih advance.. dia x perlu amik berkat jadik pengapit lagi dah!!! 😛

tula pasai. belasah je la amik pengapit dah kawen pon. huhu~ sepupu pompuan yg lain sumenye kecik lagi.

aik you kahwin 22/mac ya.. saya 1 week after u..

klu nak honeymoon d sabah, byk tmpat menarik.. u nak yang mcmn? klu pulau, slalu org g pulau manukan, kwsn ok.. pastu ada kundasang, poring d ranau tempat kwsn sjuk, cantik kwsn ni..
klu nak lebih detail u g site ni
http://www.sabahtourism.com/sabah-malaysian-borneo/my/

sbb i xtau u nak concept cam na kan..hehe

21 Mac. Oh, u one week after that..

Thanks Lynn. Dah tengok2 website tu. tapi malangnya, tak tahu leh gi ke tak.. huhu~

I just changed job and tak tahulah if diorg bagi cuti lama2. kenela tunjuk baik dulu, kan? hehe

klu u nak yg tempat santai, dkt pantai. i suggest u g beach resort kat tg aru, beringgis resort kat kinarut. tg aru ke kk ambik masa 10minit, kinarut ke kk 30minit. karambunai beach resort pun ada, p KK dlm masa 40minit mcm tu..
klu pearl selalu byk jual kat pasar piliphine.. tp klu nak yg snang tawar2 time tamu ari ahad d gaya street.. pasar mlm dkt sinsuran pun byk jual pearl..
di kk ni pun byk jg jual mkanan laut specially di pasar mlm dkt pasar piliphine tu.. klu u nak senang, u g ambik tempat penginapan yg dkt2 KK, jd klu balik mlm x susah cari pengangkutan..

penginapan
http://www.sabahtourism.com/sabah-malaysian-borneo/my/penginapan/thumbnail/daerah/8-kinarut-papar/

http://www.sabahtourism.com/sabah-malaysian-borneo/my/penginapan/thumbnail/daerah/1-kota-kinabalu-ibu-negeri/

klu p poring, jauh ckit dr kk, perjalanan 1jam 30minit mcm tu.. klu cuti panjang blhla jln2.. d poring blh g kundasang, kinabalu park..

wow! byknye tempat menarik kat Sabah. untung u duk sana.
thanks Lynn.. byk betol info.

ur welcome.. ;p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: