The Bridezilla

The Homestay

Posted on: January 22, 2009

Homestay, Bukit Chandan

Homestay, Bukit Chandan

Kami tempah homestay ini bagi keluarga Win datang bertandang di Bukit Chandan.. Pada pendapat kami, lebih senang tinggal dalam satu rumah dan kumpul semua ahli keluarga berbanding tinggal di hotel – mahal tapi sempit.

Sewa homestay ini agak berpatutan, RM160 bagi satu malam. Tapi mulai tahun 2009, sewa sudah naik harga. RM18o / malam. Kos tempahan, RM50.

Homestay ini terletak di taman perumahan Bukit Chandan, berhampiran dengan kampung aku. Rumah teres dua tingkat dengan empat bilik tidur, tiga bilik air. Dua daripada bilik dilengkapi pendingin udara dan katil queen-size manakala lagi dua bilik cuma ada katil single. Lain-lain kelengkapan seperti set ruang tamu dan dapur juga ada disediakan. TV Astro, tak pasti. Tak nampak piring satelit Astro pun, kan?

Tips:

Kalau nak buat tempahan di homestay ini, kena cepat. Laku macam goreng pisang panas!

Advertisements

2 Responses to "The Homestay"

Brapa bijik keta rombongan dieorang nanti?Muat ke nk sumbat suma kt situ? Nice jugak ada homestay cmni, leh cost down sket..

Errmm.. I can feel that, u r absolutely excited towards ur big day!!!

tahla, tatau bape ramai. tapi kalo nk book bilik kat resort / rest house / hotel cap ayam.. memang x dapek laa~ huhu.

harap2, diorg leh dok ramai2 dlm umah tu. hehe

yeke excited? agakla. tapi tade tempat nk mengadu @ nk bercerita. tu yang dok contiang kat blog ni. tulih je ape nak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: