The Bridezilla

The Dress and The Baju Melayu

Posted on: February 10, 2009

Baju nikah yang kami tempah dah siap! Gaun labuh dengan lace sebagai cover luar untuk Edot dan baju melayu cekak musang untuk Win. Masing-masing dah cuba pakai dan peragakan depan cermin di kedai tukang jahit tu, nampak elok. Puas hati dengan kualiti jahitan makcik tukang jahit, kami bayar lagi baki bayaran RM120.

Balik ke rumah, basuh baju baru! Guna delicate mode untuk basuhan mesin. Sayang. Takut rosak. Hehe.

Tapi sayangnya, kamera tertinggal di rumah Win, J.Bahru. Tak dapat nak tangkap gambar cantik-cantik & upload di blog ni. -__-!

Nak tengok warna baju nikah, tekan sini.

ps: Terpaksa guna kamera handphone je lepas ni. -_______-!

Advertisements

4 Responses to "The Dress and The Baju Melayu"

wah da siap da baju dia..mesti cantikkan..

hehe. mmg cantik di mata sendiri. di mata orang lain tak tahulah~ lagipun design baju kami simple, tempah pun di kedai jahit biasa. bukan kedai jahit baju pengantin.

kami suka simple!

Wahh.. I can feel the heat!!! 😀
Errmm.. nape x sewa je baju? X suka ke?

the heat? ho ho ho

Makcik Win ada belikan ida kain lace dari Bandung untuk baju nikah. so kain dah ada, cuma perlu pergi tempah.

kalau tak ada org sponsor kain, rasanya memang sewa aje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: