The Bridezilla

Archive for April 2009

Everybody loves weekend, i think. Me love~ ^__^Checked my account, got the salary! It’s shopping time~

  • we went out to Mines and I get a hair treatment (first time in my life) and haircut. The outcome? Not so impressive. I rather do it myself at home using any treatment cream sold at the stores. huh~
  • i bought new shoes. The one Win gave me for hantaran is torn, i think it’s not strong enough to handle the way i walk -___-
  • win bought me a Sloggi! uuuu~ *girls know what sloggi is*
  • win bought me the slipper i want! It’s Scholl’s new product which actually feel the same as we are wearing Crocs but with half price!

Bahagianya saya~ kalaulah saya tahu kahwin ni best~ dah lama dah kawen…

Advertisements

I am assigned to a project which the working hour is from 12 to 8pm. I will be getting my role in further details after reporting to the project manager at 11 am today. -____-!

I am worried about Win. I won’t be at home for dinner and he might starved to sleep. oh, kesiannya~

So I cook dinner in the morning and keep it in the fridge. When Win get home, all he has to do is reheat the dishes as easy as pushing the “Reheat” button on the microwave, and walla~ his dinner is ready.

ps: I already prepared the dinner for today ^__^. Hope Win will like it and enjoy the dinner. Alone. -___- kesiannya~

Kita selalu rasa selesa bila berada di rumah sendiri, dengan keluarga sendiri. Kalau di rumah, kita boleh buat apa yang kita selalu buat tanpa perlu peduli apa orang nak kata. Mak dan ayah dan biasa dengan perangai kita, kan?

Contohnya baring di ruang tamu depan TV. Tambah pula lepas makan, mesti tertidur kekenyangan. Pada mak aku, biasalah kalau aku berperangai macam tu. Mak dah tak larat nak marah, dia biarkan aje.

Tapi lain pula ceritanya di rumah mertua. Aku jadi macam “The New Entity”. Aku tak boleh lagi berperangai macam selalu, baring depan TV lepas makan. Aku selalu tak tahu nak tuju ke mana. Nak baring, segan. Nak lepak dalam bilik, segan jugak. Nak duduk menonton tv, segan lagi. Nak duduk kat meja makan di dapur, ape hal la pula. Akhirnya aku duduk kat beranda luar main dengan kucing. -_____-

The House

Posted on: April 10, 2009

Tahun lepas, kami bersetuju untuk membeli rumah jenis townhouse, Bayu Parkville. Townhouse 2 tingkat, kami cuma beli yang bahagian bawah. Bahagian atas dibeli oleh orang lain. Kecil je, 20 x 70 kaki. Cukuplah untuk tinggal berdua @ bertiga ^__^.

Bayaran depositnya agak rendah dan mampu kami bayar pada masa tu. Apa yang paling penting, bayaran bulanan pun kena-lah juga mampu bayar. Tapi kami masih belum perlu bayar ansuran bulanan, cuma perlu bayar bila rumah dan siap dan bila dah dapat kunci rumah.

Sekarang rumah kami masih dalam pembinaan. Dah masuk peringkat memasang atap rumah dan mengecat dinding. Alhamdulillah, harap-harap pembinaan berjalan lancar tanpa masalah.

Kata Win, bila dah ada rumah atas tanah, barulah boleh rancang nak ada anak. Sekarang dia tak sampai hati tengok aku peknen dan panjat tangga rumah kami di tingkat 5, apartment kos rendah tanpa lif ni. huhu~ Baik kan Win tu? thee he hee

Win and I are looking for a suitable dining table for our home. I prefer the tempered glass table with leather-like-wrapped-dining-chairs, it looks modern. Oh oh~ and a TV table too! Black color would be perfect for our new home. ^__^

ps: Hubby, we have to save money to buy’em

Sebelum kami kahwin, lampu kalimantang di rumah ni ada yang rosak. Aku malas betul nak baiki sendiri lampu-lampu tu sebab:

  • tinggi giler~ mane sampai!
  • kalau aku panjat, jatuh patah kaki.. haa~ satu sen tak gune.
  • aku tak pandai la nak troubleshoot barang-barang letrik ni. tak tahu apa yg rosak
  • senang cerita, aku malas lah nak layan. dua rosak, yang lain boleh guna lagi. ^__^

Sejak ada Win di rumah, dia baiki lampu-lampu yang rosak tu. Hehe~ Servisnya percuma, aku cuma perlu sediakan air dengan penuh kasih sayang.

ps: Thanks Hubby~ Nanti baiki flush kat tandas yang dah lama patah tu ekkk~

I got ABAP certification exam this coming 17 April. I am spending my office hours studying ABAP notes (which is 2inch thick per folder. there are 4 folders!) and it is tiring. -_____-

Once I get home everyday from work, I prepare the dinner. After maghrib, Win and I have our dinner while watching TV. Once I got my tummy filled, I doze-off around 9-10 pm on the sofa. Lucky I have Win, he’ll carry me to bed without attempting to wake me up. ^___^ ihik~

ps: He’s lucky I am below 50kg. -___-

Around 3 am, my alarm rings annoyingly, yelling for me to wake up and study. Frankly, I only managed to wake up at 3 am – once. The rest.. haih~

I am juggling my new life and study. Lucky I am still benching in the office – not assigned to any projects yet.