The Bridezilla

The House

Posted on: April 10, 2009

Tahun lepas, kami bersetuju untuk membeli rumah jenis townhouse, Bayu Parkville. Townhouse 2 tingkat, kami cuma beli yang bahagian bawah. Bahagian atas dibeli oleh orang lain. Kecil je, 20 x 70 kaki. Cukuplah untuk tinggal berdua @ bertiga ^__^.

Bayaran depositnya agak rendah dan mampu kami bayar pada masa tu. Apa yang paling penting, bayaran bulanan pun kena-lah juga mampu bayar. Tapi kami masih belum perlu bayar ansuran bulanan, cuma perlu bayar bila rumah dan siap dan bila dah dapat kunci rumah.

Sekarang rumah kami masih dalam pembinaan. Dah masuk peringkat memasang atap rumah dan mengecat dinding. Alhamdulillah, harap-harap pembinaan berjalan lancar tanpa masalah.

Kata Win, bila dah ada rumah atas tanah, barulah boleh rancang nak ada anak. Sekarang dia tak sampai hati tengok aku peknen dan panjat tangga rumah kami di tingkat 5, apartment kos rendah tanpa lif ni. huhu~ Baik kan Win tu? thee he hee

Advertisements

2 Responses to "The House"

tmpg tanya, bila townhouse bayu parkville tu akan siap sepenuhnye? tq

saya pun tak sure tapi setakat yg saya tau skrg developer tgh buat Kitchen tuk rumah yg beli fully-furnished dan dorg tgh tunggu CF. tunggu TNB and SYABAS pasang meter api + air juga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: