The Bridezilla

Update on the new house

Posted on: November 3, 2009

Semalam kami terima surat daripada pemaju perumahan yang mengatakan proses kemasukan air dan elektrik akan dijalankan dalam masa terdekat ni jadi pemaju suruh kami datang ke pejabat jualannya di PJ untuk tandatangan beberapa borang bagi proses tersebut dan bayaran RM440. Wow. Mahal juga nak masuk air dan api ke rumah, patutlah orang kurang kemampuan tak dapat nak guna khidmat air dan api kat Malaysia ni.

Ok, api dan air dah nak masuk rumah.. tinggal nak buat jalan raya dan tiang lampu. CF???

Advertisements

11 Responses to "Update on the new house"

salam cik edotz n cik win…

u guys beli umah bayu parkville kan.. dah siap ehh? fasa 1? wahhh best.. sy beli fasa 2, blok i. baru smlm gi tgk, dari jauh cam dah nak siap jugak. pemaju ada ckp bila u guys dpt CF?
wahhh.. best best .. kita berjiran lah ehhh…

forum bayu cam dah senyap sunyi kan…

wokeh.. salam perkenalan n selamat berjiran 😉

hi duan,

yup, insyaAllah berjiran (tapi korg beli umah blok mana? kami blok B)

aritu mase g bayar air + api, diorg kata kita bole dapat kunci umah dalam may @ june. diorg tanak janji awal sangat (mac) sebab takot kalo lambat nanti org marah2.

forum tu dah lama senyap, sbab kami je salu kecoh.haha.

selamat berkenalan~

salam,

nak tanya, forum bayu parkville tu apa add nya ye? saya pun ada beli 1 unit atas. tadi baru call developer, katanya dalam minggu ni @ minggu depan akan dapat surat untuk ambil kunci & buat payment apa entah. lps tu sblm ni dah ada bbrp agent rumah yang call tnya nak sewa/jual rumah tu. haih, terganggu sungguh. kita kunci pun belum dpt. dulu beli brp hrganya?

nak cari forum tu senang je. search kat google “Bayu Parkville @ Tmn Balakong Jaya” yg first result tu la forum nye. sy slalu buat camtu je cari, sebab tu tak ingat mana address forum tu. huhu.

sy dh dpt surat soh amik kunci. tp itupun kene tunggu bila bank dh abis bayar kat developer. then kite kene byr sket caj, beratus la jugak.

dulu beli blok B, rumah tade furniture (179 – 16)k.

ok.tq.saya beli 163k tnpa perabut jgk.sama la ek.xnak amik perabut sbb nnti sama je setiap rumah.saya kena cek jgk ni surat dah sampai belum.

Dah dpt jugak surat tu..nak kena byr lebih kurang 6ratus. Interest katanya..
Duan, I pun blok I. Rasanya kita berjiran. N pernah jumpa ms byr duit air n letrik ari tu

owh, saya pun dh dpt td tp kna byr 400++. knp lain2 jumlahnya ek?ade yg kna byr 800++ pn ada.

saya kene bayar Rm332. mebi kite bank lain-lain. rasenye caj tu sebab late payment bank kot? tahla ek.

yg mahal tu mebi.. financier dorg byr developer tu lambat.

oh. awak loan bank mane? sy ambank. mebi lain2 jumlah sebab bank lain2 kot?

salam, saya pun ada beli rumah kat fasa 2…saya nak jual rumah saya tu end lot tingkat atas..kalau ada kengkawan yang berminat boleh hubungi saya 013-2552576 reason sebab nak berhijrah.tq

hi,
saya pun bakal berpindah ke sana very soon.. skrg process kemas2 barang.. tak sabar rasa nak pindah rumah sendiri.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: