The Bridezilla

Archive for December 2009

Pakai tudung deZahra ni p kenduri kawen

Ho ho ho~ inilah dia pasangan yg berkahwin hari tu. eh bukan! ni lah Edot & Win yang pergi kenduri member diorang kawen kat Kulim kelmarin.

Ni le tudung deZahra yang beli online kat blog ini. Saiz M yg mase mule-mule pakai rase agak ketat tapi bile dh pakai ulang-ulang kali baru muat betol-betol.

Senang gile nk pakai tudung ni. cepat dan kemas. peh, promot tak hengat. oklah, bai.

Advertisements

Semalam kami tak kerja jadi pergi ke Bangi sebab nk gi AmBank bayar pinjaman kereta dan alang-alang dah sampai blok kedai area situ Hubby drive ke butik tudung Ariani sebab kononnya aku cakap nak pergi tengok jualan hebat Year End Sale.

Masa sampai tu nampak ada banner besar gile tulis “Diskaun hingga 70%” peh ape lagi semangatlah kami masuk ke kedai.

Masa masuk tu ade ramai gakĀ  kat dalam kedai tapi semuanya perempuan! Hubby sorang je lelaki – pastu aku tanye Hubby, “Lelaki tak dibenarkan masok ke?” then dia jawab, “Takde notis pon kat luar.” Yelah, aku risau gak takot kedai tu macam kedai tudung Ariani kat Masjid India, ade part yg laki tak dibenarkan masok..ceh padahal kedai tu pemalas nak buat fitting room tuk orang test tudung.

Bila aku selak satu demi satu tudung kat hanger tu, Hubby cakap, “Apesal design die macam..” nada bunyi macam tak best. “Gabungan kaler die macam.. tak sesuai tuk orang muda.” Haaa.. same macam apa yang aku fikirkan! Design, material kain sume aku tak puas hatilah. Harge apekan lagi, diskaun pon maseh mahal. Kami pulang dengan tangan kosong je tapi takpe, beli kalau tak berkenan pun buat ape? Sori kepada penggemar Ariani, tapi inilah apa yang aku rasa pasal kedai tu.

Kat rumah pulak aku masih tunggu reply email dari re-seller tudung deZahra. Ada satu re-seller tu langsung tak reply bgtau sama ada kod tudung yg aku order tu ada atau tak. SENYAP TERUS. ini memang nak kena blacklist ni.. re-seller tak menghargai customer.

Tapi nasib baik aku order kat satu lagi re-seller. Dia kata akan reply dlm masa 2-3 hari lagi bgtau sama ada kod tudung yg aku order available atau tak. Pastu mlm tadi dia SMS bagitau tudung ada, tapi kene alter sebab saiz dah yg aku nak tu dah abis. Haa, servis macam ni lah ok. Tak delah customer tunggu punya tunggu punya tunggu sama itu reply~

Kalau dapat tudung tu nanti boleh la aku tulis review pasal tu kat sini.

Azam tahun depan nak jadi budak baik. Dari bertudung macam Chipsmore (kejap ada kejap tiada) nak jadi lebih baik iaitu konsisten memakai tudung walaupun keluar rumah untuk buang sampah. Cewah~

Paling senang pakai tudung jenis sarung tu kan dah siap2 ada awning tak payah nk bentuk-bentukkan tudung dah. jimat masa untuk bersiap.

Dulu pernah masok kedai Ariani tengok-tengok tudung mang aiii~ mahal gile. terkejut lalu tak beli apa-apa dan balik tangan kosong je. tudung simple plain color pun cecah RM50+. itu yg paling murah tuh, yg aku berkenan harge RM200 haha tak mampu le teman nk belinye mase tu gaji teman bukannye banyak.

Sekarang ni rasa nk gi kedai deZahra pulak tengok dan mungkin juga beli satu atau dua tudung untuk digayakan bila keluar membeli belah. ho ho ho~ kedai ni pon harge boleh tahan mahal, paling murah RM65! tapi bila aku baca forum yg diskas pasal deZahra ni diorg kate kain die lebih berkualiti dan bentuk awning pon cantik. Tapi kedainye jauh dari umah, tu ha kat Damansara sana kena redah jem kat LDP baru bole sampai T_T

Hubby, bila awak ada bajet nanti bole belikan saya tudung deZahra~