The Bridezilla

Tudung punya cerita

Posted on: December 11, 2009

Semalam kami tak kerja jadi pergi ke Bangi sebab nk gi AmBank bayar pinjaman kereta dan alang-alang dah sampai blok kedai area situ Hubby drive ke butik tudung Ariani sebab kononnya aku cakap nak pergi tengok jualan hebat Year End Sale.

Masa sampai tu nampak ada banner besar gile tulis “Diskaun hingga 70%” peh ape lagi semangatlah kami masuk ke kedai.

Masa masuk tu ade ramai gak  kat dalam kedai tapi semuanya perempuan! Hubby sorang je lelaki – pastu aku tanye Hubby, “Lelaki tak dibenarkan masok ke?” then dia jawab, “Takde notis pon kat luar.” Yelah, aku risau gak takot kedai tu macam kedai tudung Ariani kat Masjid India, ade part yg laki tak dibenarkan masok..ceh padahal kedai tu pemalas nak buat fitting room tuk orang test tudung.

Bila aku selak satu demi satu tudung kat hanger tu, Hubby cakap, “Apesal design die macam..” nada bunyi macam tak best. “Gabungan kaler die macam.. tak sesuai tuk orang muda.” Haaa.. same macam apa yang aku fikirkan! Design, material kain sume aku tak puas hatilah. Harge apekan lagi, diskaun pon maseh mahal. Kami pulang dengan tangan kosong je tapi takpe, beli kalau tak berkenan pun buat ape? Sori kepada penggemar Ariani, tapi inilah apa yang aku rasa pasal kedai tu.

Kat rumah pulak aku masih tunggu reply email dari re-seller tudung deZahra. Ada satu re-seller tu langsung tak reply bgtau sama ada kod tudung yg aku order tu ada atau tak. SENYAP TERUS. ini memang nak kena blacklist ni.. re-seller tak menghargai customer.

Tapi nasib baik aku order kat satu lagi re-seller. Dia kata akan reply dlm masa 2-3 hari lagi bgtau sama ada kod tudung yg aku order available atau tak. Pastu mlm tadi dia SMS bagitau tudung ada, tapi kene alter sebab saiz dah yg aku nak tu dah abis. Haa, servis macam ni lah ok. Tak delah customer tunggu punya tunggu punya tunggu sama itu reply~

Kalau dapat tudung tu nanti boleh la aku tulis review pasal tu kat sini.

Advertisements

2 Responses to "Tudung punya cerita"

hye.. masalah tudung.. seems like we face the same problem.. huu

huhu, byk masalah dengan penjual tudung sebenonye. haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: