The Bridezilla

Archive for the ‘engagement’ Category

coklat yang cantik dan sedap

coklat yang cantik dan sedap

cantik Cik Ana buat hantaran

cantik Cik Ana buat hantaran

tuala untuk Win. supaya rajin mandi

tuala untuk Win. supaya rajin mandi

buah-buahan dalam raga buluh

buah-buahan dalam raga buluh

kami dah rancang untuk beli hantaran setiap bulan selepas dapat gaji. barulah ada semangat nak kahwin! walaupun ada kawan aku yang ketawakan cara kami ni, tapi kami seronok. janji aku bahagia.

hantaran dari Edot untuk Win:

.. banyak. 19 dulang kalau tak silap.

hantaran dari Win untuk Edot:

.. pun banyak. 15 dulang kalau tak silap.

Tips:

Beli hantaran sikit-sikit. Barulah ade feel~

Advertisements
teruja tak tahan

senyum tak boleh tahan

oh terlupa nak cerita tentang 1 Jun 2008. we’re engaged.

sebenarnya kami tak pernah rancang nak buat majlis tunang. nak elakkan pembaziran. lagipun, ini cuma adat. bukan wajib, betul tak?

majlis ini simple, di Shah Alam rumah MakSu. tempah katering nasi beriyani untuk 50 orang, RM9 seorang. mahal tak apa, janji sedap! sewa kerusi dan meja makan, Rm50 MakSu yang taja. majlis tunang-tunang ni pun makan banyak duit. jangan tak tahu.

hantaran tunang kami adalah hantaran untuk hari kahwin. MakSu yang cadangkan. senang. nanti orang dari Johor tak perlu bawa hantaran jauh-jauh ke Perak. takut hantaran berterabur.

pasal hantaran, nanti aku cerita lebih-lebih dalam post yang lain. ok?

Tips:

Kalau boleh, tak payah tunang. Nikah je terus. Lagi senang.