The Bridezilla

Checklist

Wedding Ceremony Checklist

Aku ini pelupa. jadi aku tulis semua perkara penting yang patut aku uruskan dalam satu buku. buku itu, adik Win yang bagi. Ini senarai semak:

kalau ikutkan, senarai ini makin panjang. tapi perlu hadkan ikut bajet. (

.. kek pengantinakan ditaja oleh maksu
.. bunga telur / paharditaja 50% oleh Cik Ana
.. telur, gula-gula & hadiah VIPakan ditaja oleh Ma
.. beg untuk VIP & tetamu – dah beli!
.. kompang – telah diuruskan oleh Ayah
.. pengacara majlis – telah diuruskan oleh Abang Yasmi
.. homestay untuk keluarga Win – akan ditaja oleh Abah Win
.. bunga pegang – dah beli, tapi rupanya MakAndam pun dah sediakan
.. bunga manggar dah beli

… dan banyak lagi~

apa yang perlu aku buat ialah, cari penaja! haha~

ps: Terima kasih kepada para penaja!

****  -__-  ****

Wedding Application Checklist

Senarai semak bagi Win – mohon kahwin sebagai pemastautin di Selangor.

  • hadir kursus pra-perkahwinansiap!
  • dapatkan borang 1A (borang mohon kahwin) di JAIS /PAID – siap!
  • lengkapkan borang dan lampirkan dokumen sokongan
    • salinan kad pengenalan – siap!
    • salinan kad pengenalan 2 orang saksi borang – siap!
    • salinan sijil kursus pra perkahwinan siap!
    • salinan borang permohonan 1A (mohon kahwin) bagi yang nikah luar daerah siap!
    • borang ujian HIVsiap!
    • surat akuan bujang – siap!
    • borang pengesahan pemastautinansiap!
  • dapatkan pengesahan dari Pegawai pendaftar nikah / imam jurunikah – siap!
  • dapatkan kebenaran berkahwin dari PAID – siap!
  • serahkan kebenaran kepada pihak perempuan – siap!

-__-

Senarai semak bagi Edot – mohon kahwin dan nikah Perak.

  • hadir kursus pra-perkahwinansiap!
  • dapatkan borang mohon kahwin di PAID – ayah dah ambilkan!
  • lengkapkan borang dan lampirkan dokumen sokongan
    • surat kebenaran berkahwin dari Win – siap!
    • salinan kad pengenalan – siap!
    • salinan kad pengenalan 2 orang saksi borang – siap!
    • salinan sijil kursus pra perkahwinan siap!
    • salinan surat kelahiran – siap!
    • borang ujian HIVsiap!
    • surat akuan bujang – siap!
    • gambar ukuran pasport untuk kad nikah, 3 Keping – siap!
  • dapatkan pengesahan & booking tempat dan waktu nikah dari Pegawai pendaftar nikah / imam jurunikah – siap!
  • dapatkan kebenaran berkahwin dari PAID – ayah dah tolong ambilkan!
  • serahkan surat kebenaran kepada Haji Dolah (Jurunikah)  – ayah dah tolong hantarkan!

7 Responses to "Checklist"

fuh cam complex jerk.huhu..

memang complex. rase macam nak kahwin lari~

whoa… dah planning segala gitu kan… Bagus lah.. mudah2an murah rezeki, Allah permudahkan segala nya.. tapi kenduri jgn lupa jemput saya plak…. hahaha…..

ahaks. mmg nak jumput tapi skrg kad blom siap print lagi. nnt sy minta alamat umah, maknenye dh nk anta kad la tu.. heh

nak tanya..i ni dh g kursus..tp blurr gak lg..masa kursus taknak tanya..hihihi..same case, nak kawin kat perak, ambik borang ka perak, done..tp tak isi lg..nk tanya, borang HIV tu masa bila nak ambik? pastu nak g test tu before jumpa jurunikah ke?

hi iryani, dah balas kat email awak.

apa yang saya cari, terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: